Am amenajat împreună grădina ta, este superbă, prietenii ți-o admiră, însă, poate că ceva lipsește. Un hamac!
În general, hamacul e făcut din material textil – împletitură, canavas, foaie de cort, şamd, şi este prevăzut cu sfori sau corzi la capete, cu care se ancorează de pomi, stâlpi sau un suport fix. Unele au și plase împotriva insectelor. Pentru a sta mai comod, poți să așezi în el o salteluță, un izopren sau chiar un sac de dormit. Poți accesoriza cu pernuţe colorate şi păturici.
Trebuie să te asiguri că hamacul va fi montat de doi copaci viguros fixați în sol și care nu se pot frânge, la o distanță potrivită cât să includă hamacul desfășurat în lungime, plus corzile. Pomii pot fi supliniți de stâlpi din lemn sau metal înfipți în pământ, ori de foișor, un stâlp de susținere al casei sau ceva stabil aflat la îndemână.
Când instalezi hamacul, trebuie luat în calcul că el se lasă sub greutatea trupului, deci potrivit ar fi la 1,5-1,8 metri față de sol. Nu trebuie uitat nici de cursa laterală du-te-vino, dacă obișnuim să ne legănăm cu hamacul.
Legarea corzilor de suport nu necesită o știință specială, însă, de obicei, când cumperi un hamac, există și un mic ghid de efectuare a nodurilor, dacă nu, netul este la îndemână. Există, însă și hamacuri cu suport special din lemn și nu mai trebuie să știi să faci niciun nod.