Amenajări grădini și spații verzi particulare în Județul Vâlcea și nu numai. Design deosebit prin combinarea doleanțelor clientului cu soluții moderne și idei inovatoare.

Provocarea acestei grădini, cu un spațiu plan de cca 1500 mp, a fost aceea de a crea un echilibru de volum și culoare între casa impunătoare și spațiul verde din jurul ei. Rezultatul, după cum se poate vedea, a fost unul peste așteptări, atât pentru client, cât și pentru echipa noastră.
Gradina privata in Craiova
Diversitatea este singura regulă ce a stat la baza realizării acestei grădini private, de la forma, dimensiunile și culoarea plantelor, până la forma și textura zonelor pavate. Am creat astfel o mică grădină botanică ce impresionează prin combinația îndrăzneață de forme și culori, un haos controlat ce reușește să surprindă plăcut la fiecare pas.
gradina amenajata valcea
Pentru a face trecerea între terasele acestei grădini, am ales jardinierele prefabricate pentru susținerea pământului, în locul unor banale și inestetice ziduri de beton. Acest lucru ne-a permis plantarea unui mix multicolor de flori anuale în jardiniere, care delimitează elegant suprafețele gazonate și maximizează valoarea estetică a proprietății.
gradina spatiu verde valcea
Beneficiind de un spațiu relativ generos și o ușoară înclinare a terenului, această grădină are tot ce-i trebuie: de la alei de acces optimizate și terase elegante, până la foișor cu barbeque și vegetație diversificată. Toate acestea pentru ca fiecare moment petrecut în mijlocul ei să fie savurat la maxim!
spatiu verde valcea
Adevărata provocare în amenajarea unei grădini este aceea de a da spațiului avut la dispoziție o notă unică, de a reuși crearea armoniei perfecte intre simplitatea designului și complexitatea detaliilor.
Atunci când casa are o arhitectură aparte, clasică și elegantă în acest caz, zona verde din jurul ei trebuie amenajată în așa fel încât să pună în valoare caracterul exclusivist al proprietății.
podet gradina valcea
Pe un spațiu de sub 200 mp înconjurat de clădiri am realizat oază de liniște, un rol important jucându-l susurul apei de la un mic iaz, senzația de libertate dată de zona gazonată și abundența de plante ce izolează cu succes grădina de construcțiile învecinate.
Un plan înclinat al terenului oferă întotdeauna posibilitatea realizării de grădini spectaculoase, chiar și în cazul grădinilor de dimensiuni medii (cca 800m), ca aceasta. Iar opțiunile sunt nenumărate, începând de la terasarea terenului, forma aleilor de acces și amplasarea plantei potrivite în locul potrivit.
gradini valcea
Această lucrare este dovada faptului că nu ai nevoie de mult spațiu la dispoziție pentru a crea grădina de vis. Cei cca 230 mp au fost valorificați la maxim prin poziționarea și dimensionarea strategică a grupurilor de plante, a zonelor cu gazon rulou și a iazului.
Beneficiind de o locație deosebită, cei peste 1200 mp ai acestui spațiu ne-au oferit posibilitatea de a crea o grădină perfectă, atât din punct de vedere estetic, cât și practic.
gradina valcea bujoreni
Designul acestui spațiu s-a dorit a fi unul simplu și aerisit, cei peste 800mp disponibili fiind acoperiți aproape în totalitate cu sistem de gazon rulou. Grupurile de plante – atent distribuite în ceea ce privește așezarea, coloritul și dezvoltarea în timp – contribuie și ele la armonia grădinii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.