Reamenajarea Parcului din fața Primăriei Brezoi

Brezoi se află în extremitatea central-nordică a judeţului Vâlcea, la limita acestuia cu judeţul Sibiu.

Reamenajarea spațiilor verzi ce împrejmuiesc Primăria Orașului Brezoi a avut la bază un design care să pună în valoare elementele cadrului natural în care se situează orașul: conifere, piatră și cascade. Astfel, intrarea în clădirea primăriei a fost flancată de o succesiune de cascade și jardiniere de piatră, ce completează perfect din punct de vedere estetic grupurile de plante și conifere, dispuse simetric pe spațiile verzi adiacente aleii centrale. Aliniamentul de arbori și plante anuale viu colorate ce însoțesc aleile pietonale pavate, aduc un plus de imagine zonei, personalizând perfect spațiul avut la dispoziție.

Un rol important în aspectul și calitatea spațiilor verzi în acest caz îl are sistemul de irigare automatizat ce asigură necesarul de apă al plantelor și suprafețelor gazonate, permițând personalului de îngrijire să stabilească frecvența ciclurilor de udare și cantitatea de apă necesară în funcție de condițiile atmosferice.

Rezultatul final obținut este un spațiu urban elegant, echilibrat și cu impact vizual deosebit asupra locuitorilor orașului și a turiștilor ce vizitează zona.


« de 2 »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.