Proiectarea spațiilor verzi

proiectare spatii verzi

Nu este de ajuns doar să-ți imaginezi designul unui spațiu; cu siguranță vei dori să vezi concret cum va arăta în final. Ei bine, designerii noștri pot face asta pentru tine. Dacă dorești, peisagiștii noștri vor executa simulări pe calculator în format 2D sau film 3D, care vor fi o imagine virtuală fidelă a viitoarei grădini sau parc. Astfel, vei ști încă de la început cum va arată lucrarea la finalizarea ei.

Prin intermediul acestor simulări, vei putea analiza cel mai bine posibilităţile de utilizare a spaţiului și ajutat de noi, vei putea defini priorităţile şi îmbinarea armonioasă între interior şi exterior creând o atmosfera perfectă pentru ambientul tău.

Proiectarea presupune parcurgerea mai multor etape:

• La prima discuție trebuie să știm estimativ cam ce buget ți-ai propus pentru această amenajare, iar designerul peisagist trebuie să înțeleagă exact cum ți-ai imaginat acel spațiu și să se familiarizeze cu ideile și cerințele tale.
• Echipa noastră se va deplasa la locația ta și va culege datele din teren. Vom efectua măsurători și vom face fotografii.
• Se vor aduce la scară a schiţele şi se va trasa planul. Astfel se va stabili amplasarea elementelor amenajării: alei, plan de plantare, elemente decorative, elemente fixe de mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, stâlpi pentru restricționare acces, stâlpi pentru iluminat, jardiniere etc), zone cu apă (iaz, piscină, cascadă, fântână arteziană etc), foişoare, locuri de joacă etc.
• Se va întocmi releveul.
• Îți vom propune posibilităţile de amenajare, în raport cu aşezarea geografică, tipul de sol şi designul arhitectural al imobilului.
• Vom realiza planurile de amplasare a instalaţiilor necesare amenajării (sistemele de irigaţii, sistemele de iluminare, instalaţii electrice de exterior, instalaţii de apă, filtrare, recirculare etc).
• Se va realiza planul de plantare în care vom alege speciile de plante și amplasarea lor în peisaj.
• Designerul peisagist va realiza la cerere simularea 3D.
• În final dacă am căzut de acord cu proiectul, vom stabili estimativ preţului total al amenajării.

După cum observi, proiectarea unui peisaj înseamnă mult mai mult decât niște schițe pe pe o foaie de hârtie. Aceasta presupune o cunoaştere temeinică a factorilor de mediu şi umani şi un interes real faţă de dorinţele, nevoile şi posibilităţile celui ce-și doreşte amenajarea unui spaţiu verde.