Cum poți păstra mai mult bradul de Crăciun?

Bradul de Craciun

Află cum poți păstra mai mult bradul de Crăciun. Dacă ai ales ca anul acesta să împodobești un brad tăiat, atunci știi că timpul este împotriva ta. Cu fiecare zi care trece, crengile pomului se lasă, acele se usucă, iar bradul arată din ce în ce mai rău. Dacă vrei să-l păstrezi proaspăt mai multă vreme, respectă următorii pași.

Cum poți păstra mai mult bradul de Crăciun?

Dacă ai cumpărat deja bradul, dar nu îl împodobești imediat, depozitează-l într-o încăpere neîncălzită sau într-un spațiu ferit de vânt, în care temperaturile nu coboară sub 0°C. Taie un centimetru sau doi din tulpina bradului și pune-l într-o găleată cu apă caldă.

Când te-ai hotărât să aduci bradul în casă, mai taie un centimetru sau doi din tulpină, apoi înfige-l într-un suport stabil. Este indicat să alegi un suport cu rezervor pentru apă sau care să permită plasarea unui recipient mare, plin cu apă sub el. Bradul are nevoie de apă pentru a sta mai mult timp verde. Suportul poate fi mascat apoi cu carton pictat, staniol sau alte crenguțe de brad.

Locul potrivit: așază bradul într-o zonă care să fie ferită de curenții de aer și departe de orice sursă de căldură.

Folosește pentru instalația luminoasă un sistem pe LED, al cărui becuri nu se încălzesc – becurile calde grăbesc procesul de uscare al acelor. Verifică ca instalația să nu aibă cabluri defecte și n-o ține deschisă peste noapte.

Dacă ai grijă de el, brăduțul tău de Crăciun poate rezista verde și proaspăt chiar și cinci săptămâni de la tăiere.

Sfat! Despodobește bradul și scoate-l din casă înainte să se usuce complet, așa nu vei umple pardoseala de ace. Crengile pot fi mărunțite și adăugate în grămada de compost, în timp ce tulpina poate deveni un arac excelent.

Sursa articol: www.casa-gradina.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.