Sfaturi pentru îngrijirea Crăciunițelor

craciunita

În perioada Crăciunului, Crăciuniţele oferă o pată minunată de culoare în casele noastre. Sunt un decor ideal. În această perioadă, poate fi achiziţionată o gamă variată de Crăciuniţe din centrele comerciale şi florării. Aceste plante de culoare roşie, roz sau crem, sunt pentru noi un simbol al perioadei Crăciunului la fel ca vinul fiert, pomul de Crăciun sau cozonacii. De-a lungul timpului, Crăciuniţele au devenit cele mai vândute flori în întreaga lume.

Achiziţionarea
Trebuie să aveţi grijă atunci când achiziţionaţi o Crăciuniţă. În majoritatea supermarket-urilor, Crăciuniţele sunt aşezate în zonele de intrare unde sunt supuse curenţilor de aer rece. Crăciuniţele sunt sensibile la frig şi există posibilitatea să le cumpăraţi deja afectate şi, prin urmare să le pierdeţi. Cel mai bine este să cumpăraţi o Crăciuniţă expusă la vânzare într-un spaţiu cald sau dintr-o florărie.

Udarea
Crăciuniţele trebuie să fie udate moderat. Udarea excesivă poate cauza plantei aceasta pierzându-şi frunzele. Este indicat să udaţi pământul doar atunci când acesta este uscat. Cu toate acestea, asiguraţi-va că nu se usucă complet. Apa trebuie să fie la temperatura camerei. După udare, apa care se strânge în farfuria ghiveciului trebuie îndepărtată pentru a se evita obturarea hidrică şi putrezirea rădăcinilor. Dacă Crăciuniţa începe să-şi piardă frunzele este semna că a i s-a pus prea multă apă şi că rădăcinile încep să putrezească. În această situaţie, nu trebuie să-i mai puneţi apă o perioadă. După ce pământul s-a uscat complet începeţi să udaţi Crăciuniţa moderat.

Locaţia
Pentru o creştere sănătoasă, Crăciuniţa are nevoie de un spaţiu cald şi luminos. Nu trebuie expusă direct la soare dar nici la curenţi de aer rece. Din acest motiv, pervazul nu este soluţia ideală pentru poziţionarea Crăciuniței.

În perioada verii este necesar ca planta să nu fie expusă direct la soare. Cu toate astea, dacă pervazul are umbră suficientă, se poate pune pe acesta. În timpul iernii câteva raze de soare nu-i fac rău plantei. Reţineţi fapul că, o Crăciuniţă nu trebuie să primească mai puţin de 12 ore soare / lumină astfel încât, frunzele să se poată colora.

Înflorirea
Când zilele devin mai scurte, Crăciuniţa începe să înflorească. Pentru a putea să înflorească, plantele din anul precedent trebuie să fie “păcălite” în perioada Crăciunului. Deoarece, în această perioadă, gospodăriile rămân iluminate până târziu, planta va fi expusă la lumină mai mult timp. Puteţi simula zilele mai scurte prin plasarea Crăciuniței într-o cameră întunecată şase săptămâni timp de 12 ore sau o puteţi acoperi cu o cutie de carton. Acest truc simplu, va ajuta Crăciuniţa să înflorească.

Decorarea
În funcţie de gusturile personale, Crăciuniţa poate fi decorată cu fir de aur sau steluţe. Depinde de dumneavoastră dacă consideraţi că planta este frumoasă natural sau are nevoie de decoraţiuni suplimentare.

Sursa articol: www.gardena.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.