De ce sunt necesari arborii și arbuștii diferiți în grădină?

arbori de gradina

Ai o grădină. Iubeşti nespus florile şi plantele în general şi vrei să-ţi creezi un mic Paradis. Eşti convins că te pricepi foarte bine şi că, a pune alături flori şi plante bogate înseamnă că deţii reţeta succesului, cu care îţi vei uimi prietenii, rudele.
Noi îţi spunem că nu e neapărat aşa, chiar dacă, la prima vedere, grădina ta e frumoasă şi plină de culoare.
Amenajarea grădinii impune pregătire şi planificare.  Arborii şi arbuştii nu ajung la maturitate repede, ca florile. Trebuie luat în calcul că dezvoltarea lor necesită ani. Arborii înseamnă volum, structură, decor, habitat pentru insecte, păsări, mamifere, parfum, sunet,  textură, umbră. Un peisagist ştie cel mai bine toate acestea.

Designul grădinii reprezintă unul dintre cele mai importante elemente ale exteriorului casei. Sunt luate în calcul zona în care este poziţionată grădina, configuraţia grădinii şi distanţa faţă de stradă, relaţia cu casa şi anexele, lumina pe timpul zilei şi cum poate fi luminată noaptea. Nu neglijăm rolul estetic şi dinamica, echilibrul volumelor. Speciile potrivite pentru un anumit design capătă o poziţie de interes în grădină; un punct focal sau un capăt de perspectivă.

Nu în ultimul rând, peisagistul ia în vedere şi eficienţă energetică, aşa cum pentru el primează echilibrul compoziţional, susţinerea arhitecturii şi susţinerea structurii vegetale de bază a grădinii.

Nu uitaţi; grădina poate fi cartea dumneavoastră de vizită!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.