Mai – Dansul Petuniilor

petunia

Dansul s-a născut în mod natural, ca o exprimare a ritmului acestei vieti, a vieţii din interiorul trupului şi sufletului nostru.  Dar dansul unei flori? Dansul unei suite de flori?

Noi, petuniile,  suntem dansatoarele lunii mai.  Ne deschidem corola rochiilor preţioase într-o explozie de culori, preamărind natura prin mişcări graţioase în razele soarelui şi prin parfumul ameţitor ce creşte-n răcoarea nopţii.

Ştiai că noi, petuniile, am fost aduse din America de Sud? Cum să rezişti tentaţiei dansului brazilian  ce a cucerit întreaga Europă, fără a-l picura în armonii de tonuri şi arome chiar în grădina ta? La fereastra ta?

Minione sau zvelte, curgând în valuri peste balcoane de Julietă, noi nu ne imaginăm o lume din care să lipsim.  Iubim soarele, fie de valsăm amplu în grădina nisipoasă, fie de facem piruete în ghiveci sau jardinieră.  Fereşte-ne de vânt şi ploile-abundente, ce ne strică rochiţele delicate.  Dacă-i prea cald, setea ne chinuie în zori şi seara, deci, dă-ne apă şi ciupeşte-ne ofilitele daruri, păstrându-ne mereu prospeţimea.  C-un pic de apă, ridicăm din nou către lume căpşoarele-nsetate şi-un pic de îngrăşământ  la două săptămâni nu strică niciuneia din noi.
Acum, spune sincer… Îţi imaginezi grădina ta fără noi, minunatele?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.