Poți trăi fără frumoasele mușcate?

muscate

Credeai că m-am născut în România? Nu, deşi, nu e casă de român fără cel puţin o muşcată, frumoasă ca mine.

M-au adus din Africa de Sud şi, fără umbra de modestie, cred că sunt cea mai populară floare din Univers.  Pot oferi o frumuseţe aparte oricărui balcon sau terasă. Dacă tu crezi că la frumuseţea mea trebuia să fiu plină de ifose, ei, află că nu! Ba chiar sunt modestă şi mă adaptez la aproape orice condiţii.  Iubesc mult soarele. O să rămâi surprins cât de mult sunt în stare să mă ridic către el; până la 80 cm – 1 metru, mai ales dacă mă pui în parc, la loc de cinste, însă pentru balconul tău, cred că ar fi mai potrivite surorile mele curgătoare.

Ei, acum să-ţi spun câteva secrete. Cum mă iei cu tine, trebuie să mă muţi în vas nou, încăpător, în care să pot străluci în toată splendoarea mea; ori o jardinieră, ori o vază din care să se scurgă apa, printr-un orificiu, altfel pot putrezi. Poate nu ştiai, dar ador să mă plantezi în grădină şi să îmi îmbogăţeşti pământul cu turbă şi nisip.  Dacă am iernat în casă, să nu uiţi să-mi schimbi pământul de la suprafaţă şi să-mi tunzi tulpinile bătrâne, ca să-mi dea lăstari noi.

Vara, udă-mă de 2-3 ori pe săptămână şi dacă e arşiţă, în fiecare dimineaţă, ori seara, dar nu cumva pe soarele după-amiezii, care mă poate opări. Îmi place să adaugi în apa de udare îngrăşământ lichid special pentru mine  şi să mă fereşti de curent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.