Luna Mai – ce avem de făcut în grădină?

lucrari gradina luna mai

Anul acesta am scăpat de grija îngheţului, deşi, în mod obişnuit, ne putem aştepta la temperaturi în jur de zero grade chiar şi până la 15 mai. Potrivit prognozei meteo, vom avea de la 22 la 29 de grade, ziua, iar noaptea, gradele nu vor coborî sub 9, cu plus.

Florar, cum este supranumită luna mai, e o lună aglomerată în ceea ce priveşte realizarea lucrărilor pentru grădina de legume, fructe, dar şi pentru flori, adică ce ne interesează pe noi.

Sunt câteva operaţiuni de bază pe care va trebui să le urmăm pentru a ne bucura de o grădină superbă. Mai întâi, scăpăm de buruieni, plante deosebit de rezistente şi care se înmulţesc uşor. Prezenţa lor în grădină afectează din punct de vedere estetic şi stânjenesc celelalte plante din evoluţia lor .

Este foarte important să aplicăm tratamentele la răsaduri împotriva bolilor şi dăunatorilor, care proliferează şi ei.

Un capitol foarte impotant îl reprezintă udarea, care trebuie făcută ori dimineaţa foarte devreme, ori seara târziu, pentru a se evita un posibil şoc termic. În caz de secetă va trebui să udăm florile de două ori zilnic.

Gazon şi flori, un răsfăţ al privirilor

Gazonul se poate semăna ori îndesi cu seminţe, sau îl puteţi achiziţiona de la serele Agroexpert, sub forma unui covor viu şi nu vă mai rămâne decât să-l udaţi.

Dacă aveţi grădină, balcoane sau terase, atunci, probabil ştiţi că florile din luna mai sunt superbe cu coloritul lor vesel şi cu parfumul deosebit. Specifice sunt sporul casei, petunia, lavanda și margaretele, crinii de vară, iasomia, care este unul din arbuștii cu flori ce înfloresc abundent în cursul lunii mai, la fel ca și azaleea și cârciumăresele. Petunii, lavandă, mușcate și primula găsiţi la serele noastre.

Desigur, trandafirul este răsfăţatul grădinilor de mai, luna aceasta fiind perioada sa de maxim, însă vom găsi trandafiri înfloriţi chiar şi până dă bruma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.