“Poiana lui Căliman” îmbrățișează legenda locală a păstorului, care, scăldat în balta cu “puteri cerești” din “câmpul lui Căliman” și vindecat de “metehnele trupește”, se spovedește călugărilor Mânăstirii Cozia. Aflându-se apoi în poiană, surprinși, călugării descoperă izvoare, unde însuși Mircea cel Bătrân își va scălda bătrânețea. Realizate de echipa AGROEXPERT, proiectarea și execuția se construiesc pe motivul mitic al calului și pe puritatea apelor vindecătoare, care redau dinamic și simbolistic…
Întrucât orașul Călimănești este renumit la nivel național datorită specificului balear și fiind tranzitat anual de cei ce se aventurează în traversarea Carpaților pe Valea Oltului, Parcul Central al orașului necesita o refacere a zonelor verzi, puternic afectate de trecerea timpului. Ideea de amenajare a fost aparent simplă, însă dificil de realizat: toaletarea copacilor existenți ce reprezintă „inima” parcului, montarea de gazon și realizarea de forme florale decupate cu grijă…
Prin poziția sa, parcul din curtea interioară a Mănăstirii Dintr-un Lemn se situează într-o zona rezidențială, administrativă și de cult. Zona amenajată reprezintă o oază pietonală, cu rol de recreere și ambianță, dedicată locuitorilor mănăstirii și vizitatorilor acesteia, favorizând dezvoltarea relațiilor socio-umane și care prin tratarea sa adecvata îmbunătățește calitatea aerului și a microclimatului din zonă. Spațiul a fost analizat în contextul său, cu optimizarea traseelor de circulații, corectarea capetelor…
În concordanță cu dorința autorităților locale de a aduce un plus de imagine orașului Brezoi, proiectul nostru de amenajare peisagistică a trotuarelor adiacente străzii Eroilor iasă în evidență prin coloritul contrastant al arborilor plantați și prin diversitatea formelor topiaria plantate în jardinierele de pe trotuare, jardiniere finisate în ton cu textura elementelor naturale prezente în zonă. Coloritul plantelor anuale prezente în jardiniere surprinde prin diversitate și dispunere, accentuând personalitatea strazii…
Autoritățile locale din Orașul Brezoi au ridicat un monument în cinstea celor ce de-a lungul vremii, au desfățurat o activitate specifică zonei (extracția lemnului), activitate ce se confundă cu istoria orașului. În aceiași notă, amenajarea spațiului verde din jurul monumentului, conține elemente specifice zonei și care țin de extracția lemnului: plante ce se regăsesc în pădurile Brezoiului (conifere, mesteacăn, etc), finisaje ale zidurilor ce amintesc de stâncile muntoase și un…
Având la îndemână un spațiu generos și libertate totală de exprimare a creativității, am realizat o gradină în concordanță cu liniștea, armonia și pacea sufletească, sentiment ce domină în acest lacaș de cult. Cu un amfiteatru creat pentru predicile în aer liber, cu aleile placate cu piatră care să dainuiască peste vremuri și cu zonele vaste gazonate menite să-ți liniștească sufletul, fiecare plimbare prin gradina Schitului Troianu te va face să-ți promiți…
Fie că ești un turist ce vizitează stațiunea Căciulata sau doar un localnic la plimbare prin zonă, acum te poți bucura de un moment de răgaz și de apă proaspătă de la izvorul amenajat de autoritățile locale, după o idee de amenajare a zonei, îndelung studiată în prealabil cu echipa AGROEXPERT.
Brezoi se află în extremitatea central-nordică a judeţului Vâlcea, la limita acestuia cu judeţul Sibiu. Reamenajarea spațiilor verzi ce împrejmuiesc Primăria Orașului Brezoi a avut la bază un design care să pună în valoare elementele cadrului natural în care se situează orașul: conifere, piatră și cascade. Astfel, intrarea în clădirea primăriei a fost flancată de o succesiune de cascade și jardiniere de piatră, ce completează perfect din punct de vedere…
Planul de modernizare a vechiului parc din fața Casei de Cultură a Sindicatelor din Rm. Vâlcea, a inclus redesenarea şi înlocuirea aleilor, a obiectelor de iluminat, a mobilierului urban şi plantarea unor specii noi.
Din dorința de a satisface nevoia de relaxare a locuitorilor orașului, Primăria Municipiului Craiova a inițiat un proiect de regenerare a unui vechi parc în suprafața de 54 de hectare. Astfel a luat naștere Parcul Tineretului, inaugurat în data de 24.10.2009.