Aduceți-vă grădina la viață cu ajutorul luminilor

lumini gradina

Este de preferat ca, atunci când doriți să aveți o grădină iluminată feeric pe timpul nopții să apelați la sfatul unui peisagist, însă, deocamdată, vă vom oferi câteva sfaturi cum să obțineți efecte frumoase chiar dumneavoastră.
Când soarele apune, grădina poate arăta fantastic cu o iluminare potrivită. Urmați ghidul nostru pentru a vă face plantele, peisajul și zona de agrement să strălucească de frumusețe.

Concepeți un design pentru iluminat
Primul pas este să creați un plan conform căruia să amplasați luminile. Identificați toate obiectivele pe care doriți să le evidențiați, apoi ce tip de iluminat va avea cel mai bun efect. Este posibil ca unele zone să fie mai luminoase și altele mai pale; de exemplu, proiectoarele sunt perfecte pentru zone mari, în timp ce aleile necesită doar lumini subtile și difuze. Dacă nu vă descurcați, apelați la noi!

Adăugați o anumită culoare
Luminile colorate reprezintă o modalitate simplă, dar eficientă de a crea diferite efecte în grădina dvs. Galbenul și roșul adaugă căldură, iar culoarea verde amplifică culoarea plantelor dvs., în timp ce albul sau albastrul pot face o zonă să pară proaspătă și rece.

Folosiți pe cât posibil suprafețe mai deschise, reflectorizante, cum ar fi pereții, pentru a extinde și răspândi lumina.

Dați personalitate grădinii! Puneți în valoare punctele de interes cum ar fi pergole, arcade, arbori, bazine sau statui, care pot într-adevăr să se învioreze în întuneric, cu spoturi. Sau, pentru ceva diferit, ai putea încerca să învălui un copac în lumini de zână.
Sunați la experți! Luați întotdeauna un electrician calificat pentru a finaliza orice lucrare electrică. Dacă nu sunteți un electrician calificat, atunci efectuarea lucrărilor electrice nu este numai ilegală, ci și foarte periculoasă.

Sfaturile noastre de top
Asigurați-vă că întrerupătoarele sunt ușor accesibile, în apropierea ușilor sau ferestrelor, astfel încât să le puteți activa sau dezactiva fără a ieși în exterior.

Dacă aveți nevoie să luminați o alee, evitați să poziționați luminile pe ambele părți, deoarece aleea poate arăta ca o pistă de aterizare pentru avioane.

Întotdeauna configurați luminile astfel încât să nu vă orbească.

Utilizarea temporizatoarelor  vă scapă de grija de a nu vă aminti să le opriți.

Dacă doriți să iluminați un pat mare de grădină, cu baldachin, încercați să folosiți o serie de spoturi de suprapunere pentru un efect mai blând.

Formele consistente sunt mai bine puse în valoare prin iluminat decât cele subțiri, cum ar fi grătare deschise sau copacii mici.

Poate doriți să mutați luminile în funcție de sezon şi de schimbările prin care trece grădina, așa că asigurați-vă că aveți mereu suficient cablu pentru aceasta.

Asigurați-vă că toate cablajele sunt ascunse, pentru a evita ca cineva să se împiedice, sau ca animalele să le roadă.

Nu folosiți niciodată lămpi interioare care nu sunt proiectate în exterior.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.