August este, de obicei, una dintre cele mai fierbinți luni ale anului, ceea ce face ca udarea să fie esențială, asta, în caz că precipitațiile abundente cu care ne-am obișnuit ar putea înceta. Încercați să folosiți apă reciclată ori de câte ori este posibil. Dacă vă aflați undeva în vacanță, apelați la familie sau prieteni pentru a vă îngriji grădina ce necesită multă atenție acum.
Înainte de toate, nu uitați să tundeți florile uscate în mod regulat, să udați grădina în special cu apă reciclată sau apă de ploaie stocată în recipiente. Strângeți semințele plantelor care le produc acum. Completați nivelul de apă în iazuri și amenajările cu apă.
Hrăniți solul cu îngrășăminte vegetale.
• Plantele expuse pot fi salvate în perioada de secetă prin acoperirea suprafețelor goale de pământ cu un strat gros de mulci. Un covor de 10 cm gros de compost de grădină, frunze de pământ sau gunoi de grajd va păstra umiditatea mai mult timp. Udați mai întâi solul, sau aplicați după ploaie.
• Un simplu control la frunzele margaretelor ar putea indica faptul că poate fi necesară distrugerea prafului de mucegai, prin pulverizarea cu un fungicid pe bază de cupru.
• Sprijiniți plantele perene foarte grele, înflorite târziu, pentru a preveni ruperea lor lor în caz de ploaie bruscă sau vânt. Puneți câte patru atele în jurul tulpinilor de dalie, aster și floarea soarelui, apoi înfășurați cu sfoară în jurul tulpinii, lăsând ceva spațiu, fără a sufoca planta.
Copaci și arbuști
• Tundeți și aerisiți gardurile verzi, astfel încât acestea să arate bine pe timp de iarnă. În timpul verii, plantele care formează gardul viu tind să se dezvolte foarte mult și să devină o masă compactă. Utilizați o foarfecă manuală sau un dispozitiv de tundere special pentru gard viu. Începeți prin tăierea vârfurilor și apoi tăiați lateralele, asigurându-vă că partea superioară este mai îngustă decât baza.
• Îndepărtați ușor lavandele atunci când florile încep să se estompeze, urmărind îndepărtarea florilor trecute.
• Clematis cu flori mari sunt acum în deplina lor splendoare, dar sunt în mod special predispuse la bolile specifice. Preventiv, plantați alte plante tinere, mai la distanță, întrucât butașii infectați sunt dăunători.
• Dacă este lăsat în voia ei, wisteria (glicina) va depăși spațiul alocat și va cotropi totul. În primul rând, dirijați tulpinile astfel încât să umple orice goluri pe pereți. Înarmați-vă cu o foarfecă de vie și reduceți din lungime toți lăstari anuali și nu numai. Astfel, planta va mai înflori încă o dată.
• Gunoiul de compost poate înceta să lucreze în condiții de arșiță și uscăciune, așa că, asigurați-vă că toate deșeurile de grădină continuă să putrezească în grămezi. Acoperiți cu un capac, un covor vechi, o pătură veche, după ce umeziți, pentru a păstra umiditatea și căldura.