Luna lui Cuptor este ploioasă. Și totuși, ce facem în grădină?

lucrari de vara in gradina

Luna lui Cuptor pare mai degrabă, anul acesta, luna Sf. Ilie, aducător de ploaie. Și totuși, grădina nu trebui neglijată nici în asemenea condiții.

În mod normal, dacă este foarte cald și, printr-o minune apar semne de uscăciune, e neapărat necesar să udăm bine florile seara, când soarele nu mai este puternic și nu în miezul zilei, să fiarbă.  Mulciul păstrător de umiditate în jurul rădăcinii este foarte util.  Seara putem pulveriza apă și pe ele, dacă par lipsite de vlagă.

Au mai rămas ceva trandafiri. Vom rupe florile ofilite, cu codiță cu tot, pentru a stimula apariția altora. Dacă e cazul, legăm ramurile rebele, ca și la alte plante ce se cațără.

Nu exagerăm cu fertilizatorii, decât dacă este musai nevoie. Utilizăm insecticidele mai mult  pentru combaterea dăunătorilor la arbori sau arbuști.  Vom tunde gardurile vii, dacă este nevoie. Gazonul nu-l vom scurta cu nr. zero, ca părul, ci îl vom lăsa ceva mai lung, pentru a nu se usca.

Vom smulge buruienile, deoarece ele se hrănesc cu substanțele nutritive ale celorlalte plante și le estompează, le umbresc.

Dacă avem plante cu semințe, le vom recolta pentru a le planta la anul.  Pe altele le vom aștepta până la toamnă, când își vor înceta ciclul de înflorire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.