Apa și jocurile ei minunate în amenajările noastre peisagistice

apa menajari agroexpert

Apa, element al vieții

Oricât de frumoasă ar fi o grădină, apa poate fi integrată de peisagist în cadru, astfel încât să transforme amenajarea în una de top. Dacă aceasta nu este lăsată la latitudinea oricui, un bun profesionist o poate propulsa direct pe paginile revistelor de specialitate, sau chiar la știri. Parcuri și grădini inspirat realizate au devenit astfel celebre. Multe poartă semnătura Agroexpert Vâlcea.

Apa nu este numai o condiție a existenței grădinilor și parcurilor, ci și un factor compozițional de bază.  Jocurile și lucirile de apă sunt modelate static sau dinamic în bazine, rigole, perdele de apă, canale, fântâni, iazuri, lacuri. Cele statice, line oglindesc cerul sau peisajul din jur, iar cele dinamice, sub forma unor jeturi, cascade, țâșnitori, îmbogățite sau nu cu sunete și culori, creează o atmosferă fascinantă, plus că umezesc și răcoresc aerul. Deloc de neglijat efectul tonifiant asupra organismului și al psihicului. Susurul apei, jocul căderii ei, briza răcoroasă simțită atunci când stropii fini se pulverizează pe față, mireasma de proaspăt, totul contribuie la relaxarea cea râvnită de noi toți. Cine nu a zăbovit minute în sir pe malul unei ape, pentru-i contempla strălucirile pline de culoare, ori a se bucura de imaginea nuferilor sau a păsărilor de apă?

În concluzie, dacă îți dorești un cadru natural feeric, plin de viață și culoare, peisagiștii de la Agroexpert pot veni cu un proiect de clasă, care să te încânte și cu care, în urma amenajării, poți să-ți uimești oaspeții fără emoții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.