Pensiunea Bucura – o minigrădină botanică ce îmbie la răsfăț

Poate nicio pensiune din Vâlcea nu concurează cu Pensiunea Bucura, din Căciulata, de al cărei nume se leagă AGROEXPERT Vâlcea, a cărei amenajare peisagistică, dealtfel, o provocare extraordinară pentru un peisagist,  am gândit-o, am proiectat-o şi am executat-o  cu maximum de seriozitate. Cu siguranţă, multe din ele beneficiază de amenajări plăcute, însă, probabil că după o baie zdravănă la ștrandul termal, orice turist cu o minimă educație estetică tânjește să petreacă mai multe ore sau nopți la Bucura.

Construcția, ce amintește de cabanele austriecilor, cu acele mușcate curgătoare încadrând somptuos lemnăria balustradelor, este pusă în valoare de amenajarea realizată în terase, pe mai multe niveluri.

Este o mică grădină botanică, ce invită la priviri susținute. Totul a fost gândit de noi meticulos. De la pavajul în nuanțe calde,deschise, din care am realizat aleile,treptele, bordurile și ancadramentele geometrizate pentru terase și plante, la alternanță acestora cu brunul întunecat al lemnului ce capătă valențele ramelor unui tablou în toată această compoziție cu totul aparte. Ori, AGROEXPERT este cunoscută tocmai pentru aceste amenajări de înaltă ținută.

Ansamblul plantelor cu care am îmbogățit compoziția include conifere  de diferite talii, de la brazi, Cupressocyparis Leylandii şi pini, la Juniperus, foioase precum arțarii japonezi, Catalpa cu frunzișul generos în formă de glob și platanii spectaculoși.  Desigur, nu lipsește verdele odihnitor şi calm al gazonului. Primul nivel este delimitat de următorul printr-un zid în care am practicat jardiniere-buzunare, din care begoniile roșii, albe și galbene curg bogat conferind un plus de culoare absolut necesar, însă, din peisaj nu lipsesc nici mușcatele zonale.
Iar totul este pus într-o lumină specială de felinare și lampioane poziționate la nivelul privitorului așezat la masă, ori care aștern o aură blândă asupra ansamblului. Am inclus, pe aripa sudică  și un cuptor din cărămidă. O alternanță de forme, nuanțe și texturi de invidiat, spunem noi, cei de la AGROEXPERT și recunoaștem că suntem mândri de acest proiect.

O singură întrebare dă de furcă turistului; unde mă așez, că peste tot este frumos?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.