Putem crea un mic paradis într-un balcon? Noi vă spunem că da

flori in balcon

Din păcate, nu toată lumea dă dovadă de simţ estetic. Privind locuinţele, grădinile şi balcoanele românilor, nu poţi să exprimi întotdeauna: wow!

Totuşi, sunt oameni, chiar şi cu posibilităţi mai reduse, care fac tot posibilul ca locuinţa, balconul, grădina, aleea, să arate cât se poate de îngrijit şi vesel, iar asta, cu ajutorul plantelor cu sau fără flori.

Dacă locuieşti la bloc şi iubeşti florile şi frumosul, în general, sigur vei face tot ce îţi stă în putinţă pentru a-ţi transforma balconul într-un mic paradis, ori măcar să-l transformi într-un mic colţ ce pare rupt din natură.

Plantele reprezintă cele mai frumoase decoraţiuni pentru balcon, mai ales că sunt… vii!  Avem culoare, avem prospeţime, avem parfum, avem iluzia că ne aflăm în mijlocul naturii. Şi ca totul să fie perfect, trebuie să urmăm câteva mici trucuri astfel încât spaţiul, care nu este foarte generos, să fie exploatat la modul optim.

Pentru amplasarea plantelor putem alege suporturi înguste din metal, în special  dacă există ghivece mari aşezate pe podea şi care ocupă mult loc.

Câştigăm spaţiu dacă creăm o mică grădină suspendată, punând ghivece chiar pe  balustrada balconului, eventual, fixându-le. O altă idee utilă şi care oferă o rezolvare interesantă este să aşezăm plantele pe vertical, sau în suporturi din cele mai diverse, de la cele metalice la cele din lemn, eventual, suspendate, mai ales când balconul nostru este foarte îngust.

Într-un balcon mai generos obţinem un efect dinamic şi plin de savoare aşezând  aparent neglijent ghivece diferite, cu flori diverse.

Iată şi câteva idei mai concrete: poţi pune rafturi sau poliţe pe porţiunea de perete rămas liber, acestea nu trebuie să fie neapărat simetrice; poţi crea suporturi de flori din felinare vechi, stative, cuiere, scăunele din lemn natur sau vopsite; dintr-o scară de lemn sau aluminiu, poţi improviza din rafturi de mobilă care nu-ţi mai trebuie, pe care le poţi suspenda de perete şi pe care le poţi picta sau colora vesel.
Dar lipseşte ceva: florile. Le poţi găsi la noi, într-o varietate copleşitoare.

Spor la treabă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.